JAPONSKA - ČUDOVITO DOŽIVETJE

TOKYO ponoči

Za potovanje na Japonsko se ne odloči ravno vsak. Nam oddaljen, neznan svet, želja, da bi, pa je predrago. Ne vem zakaj sem se odločila ... preblisk v glavi in sledila sem intuiciji. Poleg tega je ta stil potovanja najbolj podoben meni, ko lahko potujem v kavbojkah, allstar-kah in s kovčkom. Nisem potovala sama, pač z agencijo. Sicer pa brez moža ali prijateljev. Nekateri so se čudili, a kdor me zares pozna se je samo nasmehnil in mi želel čudovito potovanje.





Potovanje, ki sem ga doživela sredi novembra je preseglo vse meje, vsa pričakovanja. Japonsko sem videla čisto drugače glede na poznavanje, kar sem do takrat videla in vedela.  Japonska je čisto drug svet, ki pa se ga zlahka navadiš. A le, dokler gre za potovanje. Življenje na Japonske zagotovo ni lahko. 


grad Matsumoto

Zlati paviljon v Kyotu

Potovati v organizirani skupini je prednost, saj je program pripravljen, hoteli rezervirani, ni bilo skrbi kako priti na pravi peron in ali imamo rezervacije. Za vse je bilo poskrbljeno, kar se tiče prevozov samo sledili Heleni, ki nas je mimogrede navajala na red, na vrste, na japonski bonton, nam 101 x povedala kako deluje sistem podzemnih, da smo zadnje dni že čutili, da smo del Japonske, da vemo kam se peljemo, da smo po stopnicah samoiniciativno hodili po levi in v vrsti stali, ko smo čakali na vlak.


vrste , vrste, vrste,  ...

potovanje s podzemno

in hitrimi vlaki - shinkansen

hotel v futuristični Kanazawi


Potovanje v skupini ni samo ogled znamenitosti in hitenje od templja do templja, imeli smo čas za debato, za spoznavanje, za zabavo, peli smo karaoke, se zmrdovali nad sakejem, navduševali nad wiskijem. Čakali smo dolgi v vrsti na gondolo, čakali v vrsti za taksi in minilo je hitreje, kot je kazala ura. Šintoizem in budizem ... vedno eno z drugim. 


otok Šikoku, umirjeno in duhovno

Polno drobnih malenkosti naredi potovanje nepozabno. Fotografije so samo osnova za spomin na dogodke, da spomin ne bledi. Na vprašanje „je bilo vredno dati 3-jurje za potovanje“ sem ostala brez besed, in tudi na vprašanje „kaj smo jedli“ nisem imela odgovora … lačni nismo bili (ali pa tudi kdaj), vsekakor pa to ni bilo kulinarično potovanje. 



Večkrat smo jedli kot pravi Japonci, ki si za na vlak kupijo svoj Bento Box ali pa v preprostih malih restavracijah, vedno sveže pripravljeno in zelo okusno. Meso je bilo vedno kot dodatek jedi, ravno tako zelenjava. Malo začinjeno, blagi okusi. Velikokrat sem si kupila „japonski sendvič“ onigiri  … in za po vrhu še kakšno od nenavadnih sladic. 


tržnica in najboljši suši

in preprosti obroki v japonskih restavracijah


In kdo je najbolj kriv za tako čudovito potovanje … SAMSARA POTOVANJA in Helena Caf. Če boste kdaj naleteli nanjo vedite, da to ne bo samo potovanje. Pripravite se na nekaj več. Japonsko boste čutili v vseh celicah, postali boste del nje, uživali boste v vsakem trenutku. In zares naredite to. UŽIVAJTE in se držite načela IČIGO-IČIE.


Začnimo ... 

Japonska 9.-24. november 2019

... se nadaljuje ...



... do sedaj objavljeno: 

....  ZAČETEK1... TOKIO PODNEVI
2... TOKIO PONOČI 
3... PODEŽELJE IN ŠINTOIZEM
4... TAKAYAMA, SAKE IN ONSEN
5... ZGODOVINA, HIDA NO SATO, PISAVA
6... KANAZAWA in JAPONSKI VRTOVI
7... JAPONSKA HRANA IN JAPONSKI WC
8... SAMURAJI, SHINKANSEN, HIROŠIMA
9... KYOTO, BAMBUSOV GOZD, FUSHIMI INARI
10... KYOTO, GEJŠE IN MATCHA ČAJ
11... OTOK ŠIKOKU in zaključek 

Komentarji

Objavite komentar

😊❤