SANTORINI - najlepši sončni zahod



V mali vasici OIA na severu otoka Santorini si lahko ogledate najlepši sončni zahod na svetu. Najlepša lokacija je ob ostankih trdnjave. Rezervacije niso možne, tja je treba priti 2 uri pred predvidenim sončnim zahodom. Vodo prinesite s seboj. In veliko potrpljenja. Ena ura, če čakaš na obzidju je dolga več kot 60 min.





In smo čakali. Potem pa ... tako, kot vsak večer že nekaj tednov se je sonce zavilo v tačico in skrivnostno izginilo. Nič ni bilo z najlepšim sončnim zahodom. Brez aplavza smo tiho odšli domov.

Pa drugič ...

Sončni zahod s pogledom iz Fire ni tako fascinanten. Obzorje ni ravna črta, motijo deli otoka in drugi otočki. A glede na to, da se je sonce spet ovilo v tančico oblaka je bilo ravno tako lepo.



In pogled iz kaldere. Tudi letos sva en večer preživela na barki King Thira. Poleg večerje ob prijetni glasbi so nam postregli še s čudovitim pogledom na sončni zahod. Že navajena na to, da se bo sonce ovilo v tačico oblaka je vse potekalo po načrtu. Agencija je poskrbela za čudovito kuliso barke, ki je ravno pravi čas razprla jadra in pogled je bil čudovit.






A najlepši je bil ... sončni vzhod, prav na plaži pred hotelom.  Če je bilo doživetje sončnega zahoda hrupno je bilo gledanje sončnega vzhoda prav nasprotno zelo mirno in blagodejno. Sama sva bila. Sonce sva imela samo zase :)







oglejte si tudi:


linking up with 

Komentarji

  1. Brez besed sem ob tvojih fotografijah in tvoji iskreni reportaži. Kako vesela sem za vaju in za vajin sončni zahod :) Lepo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobre fotke in iskrena reportaža.

    OdgovoriIzbriši
  3. Wow! What a romantic place and so pristine. Great images.

    Thanks for your link on 'My Corner of the World'! It's lovely to see you this week!


    My Corner of the World

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

😊❤