SAMYANG fisheye & grški SANTORINI

Pomanjkanje prostega časa se kaže tudi v objavljanju na blogu. A strast do fotografije ostane. Fotografiram sicer manj kot včasih, a takrat z večjim užitkom. Včasih si vzamem dan zase, vzamem fotoaparat in uživam.

Fisheye - pogled 180 °


Pred kratkim sem si kupilo nov objektiv, foto igračko SAMYANG 8mm FISH-EYE. Nekoliko sem tvegala, saj objektiv nima avtomatskega ostrenja (AF). A je bil strah povsem odveč. Pri zaslonki f8 ali f11 na ročni nastavitvi "neskončno" je vse zelo ostrino. Avtomatika deluje in fotografira se lahko zelo hitro. In z užitkom. Čisto drugačen pogled.




Za letošnji dopust sva izbrala SANTORINI. Na dopust običajno odletiva že sredi junija, ko ni tako vroče in ni toliko turistov. A letos je bilo drugače ... vroče res ni bilo, turistov pa je bilo v prvi polovici junija čisto preveč.

Žal je tako po celem svetu. Zelo dostopne letalske karte in močan vpliv spletnih socialnih omrežij opogumljajo ljudi, da potujejo več in pogosteje. Santorini je že sam po sebi magnet za turiste. Z AIRBNB in masovnim turizmom križarjenja je turistov še več. Mnogo preveč. A se kljub temu najdejo kotički, ko si čisto sam ...



Toliko za uvod ... sedaj pa uživajte v fotografijah narejenih z objektivom FISH-EYE.

PYRGOS ... mesto v notranjosti otoka, zato je tu malo bolj mirno. Ozke ulice in belo pobarvane hiše, na hribu pa cerkvica z modro streho. Kikladski slog, tako značilen za Santorini.





Podobno a malce manj ljubko je mesto AKROTIRI.


Z objektivom se lahko pokuka tudi na dvorišče čez ograjo ...



Za portrete ta objektiv ni najboljši, ampak tale kužek je bil res pravi model.



PERISSA  ... malce odmaknjen turistični kraj, z bari in dolgo prodnato plažo kjer sva zaključila izlet po jugu otoka.




FIRA je glavno mesto, kjer imajo dnevne postanke ladje na križarjenjih. Mesto je zgrajeno na kalderi cca 300 m nad morjem. Večinoma so to restavracije, bari, trgovine in hoteli, prav vsi pa nudijo čudovit razgled na zaliv pod kaldero. Hoteli so se razširili bolj proti severu, v smeri proti naselju Imerovigli.



OIA, vas na severu otoka je zvečer polna turistov iz celega sveta, ki čakajo najlepši sončni zahod ... sicer pa ena glavna ulica s trgovinami, galerijami in restavracijami, ostale ulice pa so dostopne predvsem gostom butičnih hotelov.






Za konec samo še o izvoru imena otoka ... iz Wikipedije: Na začetku so mu rekli Strongili (zaradi njegove okrogle oblike), po prihodu Špartancev se je otoka prijelo ime Thera (tako je bilo ime njihovemu kralju). Ime Santorini so kasneje izbrali križarji na podlagi majhne kapele Svete Irene (Santa Irene).

Prihodnjič pa še vse ostale fotografije. Nekaj fotografij si oglejte tudi iz leta 2013, ko sem blog pisala še bolj potopisno.
http://saskia02.blogspot.com/search/label/SANTORINI

v nadaljevanju
- SANTORINI - modro in belo 
- SANTORINI - najlepši sončni zahod
- SANTORINI - črno belo 1.
- SANTORINI - črno belo 2.

Linking up with ... sorry to be gone for a while, I'm back now :)
MY CORNER OF THE WORLD
OUR WORLD TUESDAY

Komentarji

  1. ... love these, I would like to have a lens like this!

    OdgovoriIzbriši
  2. Thank you! The photo with the dog is so cool.

    OdgovoriIzbriši
  3. Now that is an interesting view through the lens! great photo's

    OdgovoriIzbriši
  4. These are some amazing scenes, such a fabulous place for a holiday!

    Great post on 'My Corner of the World' this week! Thanks for linking up!


    My Corner of the World

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

😊❤