SANTORINI (9/10) - KAMARI



Za konec še nekaj fotografij o Kamariju, turističnem naselju s hoteli in lokali za srednji sloj. Ker sva imela večerjo v hotelu (Venus-Afroditi je eden redkih hotelov, ki nudijo pol penzion) sva se zvečer odpravila le na sprehod po promenadi. Promenada je široka pot, ki loči plažo od hotelov, razen redkih mopedov je namenjena pešcem. Pogled na letala, ki (sicer neslišno) preletavajo Kamari pa se mi je v začetku zdel atraktiven, kasneje samoumeven, saj sem se nanj čisto navadila. 




Možnosti za večerni obrok je veliko. Ob promenadi so cene primerne turističnemu kraju (nič kaj dražje, kot je pri nas), ulico ali dve bolj v notranjosti je dosti gostiln in fastfoodov z nižjimi cenami. Ampak pijačka po večerji pa mora biti ob promenadi.






Seveda sem se s fotoaparatom odpravila tudi na dopoldanski sprehod. Na spodnji fotografiji je agencija Kamari Tours, kjer ima Kompas srečanja in je tik ob hotelu Afroditi-Venus. Sicer pa ima KAMARI-TOURS kar dosti ponudbe izletov. 


In še plaža tam blizu:




Na spodnji sliki je hotelska plaža hotela AFRODITI-VENUS. Kompas je v svoje katalogu napačno napisal, da so ležalniki proti doplačilu. Čisto slučajno sva odkrila, da so zastonj... samo dovolj zgodaj je treba prit, da si rezerviraš prostor. In, če odkrijejo, da so brisače "brez lastnika" jih enostavno pospravijo in ležalnik zasede kdo drug.


Restavracija, ki je pripadala hotelu in imajo gostje Venus-Afroditi 10% popust. Hrana pa nič posebnega.


Zjutraj, pravzaprav je bila ura že okrog 10h ali še malo čez, je bila promenada skoraj prazna, na plaži je bilo zares malo ljudi.




Najti je kar nekaj zelo modernih hotelov in restavracij...



 

In kar nekaj klasike ...






Cene so povsod javno objavljene, tako, da ni sporno kaj in za koliko jesti.




Tudi v kitajščini, tko je to...

Za konec še nekaj fotok iz plaže, kjer sem preležala več popoldnevov:








Popoldne je skoraj vsakih 10 min priletelo letalo. Letališče je majhno, letališka steza kratka, letijo lahko samo majhna letala. Letala tik pred pristankom preletijo Kamari. Pogled iz letala, ko preletava Santorini je fantastičen, nepozaben, plažo vidiš kot na dlani. Letos smo leteli ponoči, kar je škoda. Še vedno pa imam v glavi nepozaben prvi pogled na Santorini izpred 12 let.




VREDNO OGLEDA:
http://www.airpano.com/360Degree-VirtualTour.php?3D=Santorini-Greece

Komentarji