SANTORINI (5/10) – sončni zahod v Oji




IA(izg. Oja) je vas z najlepšim sončnim zahodom. Drugače pa tipična kikladska vasica. Malce preveč tip-top urejena,  kičasta. In za razliko od ostalih krajev na otoku so hiše tu pobarvane tudi z drugimi barvami. Veliko je nežne oker, ki v večernem soncu dobi še posebno lep odtenek. 


OIA

V Ojo sva prišla popoldne, zato ni bilo problema s parkiranjem. Tudi obiskovalcev še ni bilo tako veliko in sprehodila sva se po promenadi in nazaj, pa še enkrat, pa še ni bilo dovolj temno... 


trgovina v Oji 

barvita Oia

trgovine, galerije, restavracije... to je Oia

Sam sončni zahod poleti ni nič posebnega če upoštevamo, da julija sonce ne »pade v morje« ampak v enega severnejših otokov. A koga to briga… vsak dan pride v Ojo na tisoče turistov, da si posnamejo in pofotkajo najlepši sončni zahod. 


OIA z enim od značinih mlinov na veter

pozno popoldne se začno zbirati turisti

Kitajke

Priprava in iskanje najboljše pozicije se začne že dve uri prej. Vzela sva si čas in opazovala ljudi. To se mi zdi dosti bolj zanimivo od samega sončnega zahoda in prav ta množica ljudi da dogodku čar. Toliko pozitivne energije še nisem doživela. Predvsem je bilo videti ogromno Kitajcev. Seveda sem bila najprej prepričana, da so otok zavzeli Japonci, a sva zvedela, da so ti "japonci" v resnici Kitajci. 


OIA, ki čaka najlepši sončni zahod

OIA

povsod sami turisti, ki mirno čakajo kdaj bo sonce padlo v morje

za dober "plac" je treba prit zgodaj 

je tu kdo brez fotoaparata?




Sam sončni zahod je bil dosti lepši dan prej, ko sva odšla na večerno vožnjo z ladjo po kalderi. A o tem več naslednjič. 

Komentarji