KALABRIJA (4.) - OB OBALI - iz Tropee do rta Capo Vaticano



Kalabrija, konica italijanskega škornja, ki je s treh strani obdana z morjem. Obala proti Grčiji meji na Ionsko morje. Tam so privlačne predvsem dolge peščene plaže. Ravno nasprotno pa je obala ob Tirenskem morju strma, polna pečin in ima zelo razčlenjeno obalo ter polno zalivov z manjšimi plažami.




Za najlepšo velja obala med krajema Pizzo in Nicotera – imenuje se Obala Bogov - Costa degli Dei. Dolga je dobrih 50 km, z majhnimi zalivi kot tudi z dolgimi peščenimi plažami, povsod pa kristalno čisto morje. Najbolj poznan je rt Capo Vaticano, z močno razčlenjeno obalo iz sivo-belega granita. Dviga se visoko nad morjem, tudi 120 m visoko.



Priljubljen izlet za turiste je vožnja s čolnom vzdolž obale od Tropee do rta Capo Vaticano. Kar nekaj agencij ponuja tak izlet za podobno ceno (25€/os). Razlike so samo v tem ali prodajalci govorijo vsaj toliko angleško, da razumete osnovne pogoje :) Ne, ni smešno, obupno grozno je, ker zaposleni v turizmu ne govorijo angleško vsaj toliko kot jaz.



Izbrala sva dopoldanski izlet, saj je morje zjutraj običajno bolj mirno. In res je bilo. Čudovito se je bilo peljati vzdolž obale in gledati kako mirno in ležerno je vse. Počasna vožnja in veter v laseh. Pravi užitek.


 Prvi postanek smo naredili ob čereh, ki gledajo iz vode le nekaj sto metrov od obale. Čeri dajo zavetje morskim prebivalcem in pogled skozi masko je bil zanimiv.



Počasi smo se odpeljali proti rtu Capo Vaticano. Večina turistov se tja odpravi po cesti, saj je to znano turistično naselje z nekaj apartmaji in manjšimi hoteli. No, mi smo si ga ogledali iz morske perspektive in moram reči, da je Capo Vaticano res veličasten. Kot bi se vozili po gorskem jezeru. Majhne plažice so dostopne predvsem s čolnom. Do njih vodi tudi kozja pot., oz. še za koze bi bila prestrma. Dol nekako še gre ampak gor... ne vem, če to odtehta lepoto samotnih plaž. Nekaterim se zdi vredno, ja.







V zalivu pod mogočnimi stenami, nedaleč od glavne plaže, smo naredili tretji postanek. Skok v morje, ki zaradi močne turkizne barve izgleda kot velik bazen.




Kratek izlet je zares hitro minil, škoda, da nismo ostali kakšno uro dlje. No, vrnili smo v Tropeo od tam pa nazaj v hotel.



Plaža ob hotelu ... sliši se tako dolgočasno. A je bila vseeno lepa in zanimiva. Nekaj ležalnikov ob obali, sicer pa dostopna za vse, ne samo za goste hotela. Peščena obala, z mivko, ki omogoča dolge večerne sprehode.





Preberi vse:
1) KALABRIJA – počitnice v Italiji (junij 2017)
2) TROPEA – majhno mesto na pečini  
3) TROPEA zvečer  
4) OB OBALI - s čolnom iz Tropee do rta Capo Vaticano
5) PIZZO CALABRO & TARTUFO DI PIZZO
6) OB OBALI - z avtom iz Tropee do Scille
7) EOLSKI OTOKI - Vulcano, Lipari in Stromboli
8) Hotel Villaggio Stromboli (14.6.-21.6.2017)
9) KALABRIJA - black&white


Linking up with
WORDLESS WEDNESDAY
WEDNESDAY AROUND THE WORLD

Komentarji

  1. jos jedna super serija fotki. he, he, sta, ne prica se puno engleski?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Presenečena sem bila, ker zaposleni v turizmu niso vedno govorili angleško/nemško. Ne pričakujem od domačinov, da znajo, ampak mladi bi se lahko bolje naučili. Ni jim treba, večina gostov govori italijansko. Bili pa so zelo prijazni, to pa res.

      Izbriši
  2. So pretty! Not what I thought Calabria would be like at all!

    OdgovoriIzbriši
  3. How could you swim in any other water once you were in this? I keep thinking, Hey, Calabriase, twista like crazy when I read this. Nice overhead shot.

    OdgovoriIzbriši
  4. That water is incredible! I don't think I have ever seen anything so beautiful!

    OdgovoriIzbriši
  5. Gorgeous photo - the see is crystal clear, lovely.

    OdgovoriIzbriši
  6. Saša odgovor glede stojala imaš na svojem gmailu.
    lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, pa ga ni. Hočeš še enkrat poslat na saskia02@gmail.com. Hvala

      Izbriši

Objavite komentar

😊❤