DUNAJ (5.) – BELVEDERE in LAXENBURG



Baročni dvorec Belvedere se mi je zaradi bogatega vrta zdel primeren nadomestek Schönbrunu. Pa se je izkazalo, da je slab nadomestek. Tista lepa travica je bila čisto na kratko postrižena, zaradi sonca že rahlo posušena, rožic nobenih, sonce pa je nabijalo kot noro. Nobene sence. In nobene pipe s pitno vodo.






Vstopnina 12 eur za ogled zgornjega dvorca. Če bi me vsaj malce zanimala kultura in zgodovina,… res nisem bila pri volji. Še bolj sem bila razočarana nad Botaničnim vrtom, ki ni ravno vzgledno vzdrževan. No, od tam sploh nimam nobene fotografije, ker res ni bilo kaj slikat. 



Dunaj leži na ravnini in okolica Dunaja se mi zdi precej pusta. Težko je bilo izbrati kaj bi si lahko ogledala med potjo domov. Grad Laxemburg je blizu Dunaja na poti proti Grazu. Zato je bila izbira na dlani. Lepo urejeno, to pa je tudi vse. 






Komentarji

  1. Iščem ideje za Dunaj in kaj na poti, zato morda ta Laxemburg ni tako slab :) Hvala!
    Koliko vam je vzelo časa pot iz Dunaja do grada in koliko časa gre za dokaj površen ogled?

    OdgovoriIzbriši
  2. Notranjosti gradu Laxemburg si pravzaprav nisva ogledala, se ne spomnim točno a se mi zdi, da so imeli samo vodene oglede (jaz si raje ogledam sama, tudi ne razumen toliko nemško, da bi lahko poslušala vodiča). Sva pa se sprehodila po parki, ki je namenjen sprostitivi in ima več različno dolgih poti, tudi z vlakci. Všeč si mi bili eni čolnički-splavi za vožnjo po tej vodi. Sicer pa nič posebnega. Mi je bil Schonbrunn dosti lepši. Ima pa dobro lokacijo, je malce iz Dunaja, na poti domov.
    Sicer pa mi je bil Dunaj zelooo všeč.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

😊❤