DUNAJ (3.) – PRATER IN VELIKO KOLO oz. RIESENRADDUNAJ, PRVI DAN, ZVEČER ... Bilo je vroče in utrujena sva se vračala proti parkirišču in nato proti hotelu KUNSTHOF, kjer sva imela rezervirano sobo.
Soba za dva = 48 eur, ker je občutno ceneje kot na Bledu, lokacija blizu centra, blizu U-bahna in blizu Pratra. Zajtrk pa drag ampak zelo dober. 

Kunsthof hotel
Kunsthof hotel, zajtrk na prostem

Torej… ob 7h zvečer sva prispela v sobo, se oprhala in odšla peš v Prater. Na Dunaju sem si želela videti le 4 stvari: razgled iz Velikega kolese Riesenrad ali se povzpeti na DonauTurm, se sprehoditi skozi židovsko četrt (ne vem zakaj je bilo to moja žalja) in si ogledati Hundertwaser-house.

Krožišče Praterstern je ogromno, poleg krožišča za avtomobile je tam še cel kup tramvajev, na sredini velika bus in tramvaj postaja in vhod na U-bahn.  Veliko-kolo se vidi že od daleč.  Ob pogledu nanj od blizu me je skoraj minilo, da bi z njim peljala. Res izgleda star in nisem imela dobrega občutka vstopiti v razmajalo leseno škatlo. Vendar: za lep razgled naredim vse in res je bilo fantastično.

Zavrtite se z menoj:In seveda prekrasen razgled na Dunaj:


Potem pa še sprehod skozi zabaviščni park v Praterju:


Naslednji dan pa na ogled Hundertwasser house...
Komentarji