Triglav (2864m)

Triglav, simbol Slovenije, je tako veličasten, da si zasluži svojo objavo.
Zaradi korona virusa že tri tedne ne delam in zato imam dovolj časa, da prehodim vse poti po občini Kranjska Gora. Ne hodim visoko v gore, saj nimam primerne opreme. Izkoristim pa mir in tišino gozdnih poti.
Pot v triglavsko dolino Vrata je običajno tako prometna, da sprehod ni prav nič prijeten, saj makadamska cesta povsem zapraši okolico. Zato sva s kolegico izkoristile ta čas miru in se sprehodili po 10 km dolgi poti vse do vznožja Triglava.

Za začetek lahkotno 3 km (pol ure) do slapa Peričnik. 52 m visok slap ni najvišji, je pa zagotovo najbolj veličasten.Čudovit dan za photoshooting :) Večino slik sva naredili kar s telefonom in se zares zabavali. No, tiste fotografije hranim za osebni arhiv, za blog sem sem vzela tudi svoj Nikon in naredila nekaj posnetkov.

slap PeričnikNato pa še 6-7 km (približno eno uro in pol) do cilja. Še vedno sva bili čisto sami v dolini. Neverjetno. Dolina, ki bi v tem času morala biti prašna in polna ljudi je bila povsem prazna.

Pot skozi dolino Vrata je le ena od možnost za vzpon na Triglav, a zame najlepša. Pogled na Triglav in severno triglavsko steno pa prav od tudi najbolj veličasten.

dolina Vrata in Triglav v ozadju 
Skoraj pod triglavsko steno je na naravni skali ogromen klin. Pravzaprav je to zelo atraktiven spomenik padlim gornikom med vojno. Klin je visok je 310 cm, klipsna/vponka pa 90 cm. In že kot otrok sem si vedno želela, da se nanj usedem. In po toliko letih sem naredila prav to. Z užitkom in veseljem ... Triglav je z 2864 m je najvišji vrh Slovenije in vsak Slovenec naj bi enkrat v življenju odšel na vrh. Na srečo mi je to že uspelo :) Slovenci smo ponosni nanj. Ker ga gledam vsak dan, ko se peljem iz službe domov, mi pomeni predvsem dom. Kajti, ko od daleč zagledam Julijske Alpe in med njimi Triglav vem, da sem doma.

Linking / delim z:
MY CORNER OF THE WORLD
PICTORIAL TUESDAY 
THE WEEKEND IN BLACK AND WHITE

Komentarji

 1. Thanks to you, I can visit, too:)

  OdgovoriIzbriši
 2. Ooo, takoj "zamenjava" kakšen izlet, samo da sprostijo občinske meje! Po eni strani mi je nastala situacija čisto všeč, saj letos res ne bo gužve in je užitek potepanja po gozdovih in hribih drugačen! Hvala za idejo. Za začetek bo ogledovanje Triglava uredu ;).

  OdgovoriIzbriši
 3. I'm visiting from my Corner of the World link up. Thanks for sharing your hike and photos. The mountains and waterfalls are beautiful. I visited Slovenia not long ago and enjoyed my time there.

  OdgovoriIzbriši
 4. ...such a beautiful spot to enjoy the outdoors, take care and stay safe.

  OdgovoriIzbriši
 5. Absolutely stunning scenery. Would be a great time to enjoy with the quiet. Enjoyed seeing your visit to Pictorial Tuesday. Would love to have you link up your photography. It opens each Tuesday until Saturday.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Was great to see your visit to Peabea Scribbles Pictorial Tuesday.

   Izbriši
 6. Now THAT is beautiful! I wish I can go to Slovenia someday!

  OdgovoriIzbriši
 7. WOW! What an incredible spot to enjoy the outdoors! Love the photos!

  OdgovoriIzbriši
 8. I'm so glad you shared your hike with us, the views are magical!


  Thanks for taking part at 'My Corner of the World' this week! It's good to see you.

  OdgovoriIzbriši
 9. Wonderful photos! Thank you so much for showing us places that we may never otherwise see!

  OdgovoriIzbriši
 10. What a wonderful place !! i love your photos!!

  OdgovoriIzbriši
 11. Great waterfall photos, I find them hard to do. Love how you showed how big it is and the giant chain link is wild.

  OdgovoriIzbriši
 12. eine großartige Landschaft, die ich auch gerne besuchen würde /

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

😊❤