KALABRIJA ( 7. ) - Hotel Villaggio STROMBOLI 4* in kako sva ostala brez avtomobila


Za enotedenski dopust sva izbrala hotel, ki ni pretirano oddaljen od letališča (60 km - čeprav je bilo to kar dobro uro vožnje), ki je v bližini večjega turističnega kraja (Tropea), ki ima bazen in svojo plažo z ležalniki.


Zaradi mirne lokacije sva se odločila za polpenzion z večerjo, saj je imel hotel kar dobre ocene gostov. HOTEL VILLAGGIO STROMBOLI sem rezervirala preko agencije Kompas, saj me je premamil polet iz Brnika. Hkrati sem že takoj na letališču Lamezi Terme rezervirala avto za cel teden, saj nisem vedela, če bom na  jugu Italije našla kakšen ugoden rent'a'car za le nekaj dni.

Hotel Villaggio STROMBOLI 4* - pogled iz sobe na bazen in restavracijo

In avto je bil na takem dopustu še kako potreben. Vzdolž obale sicer vozi vlak, ki pa nima postaje v centru mesta in na dopustu se mi res ne da pešačit. Avtobusnih postaj na jugu Italije ni za pričakovati, tudi taksijev ne. Kajti vsak prebivalec ima svoje prevozno sredstvo, s katerim se pripeljejo točno pred vrata hiše.


A vse ni šlo gladko. Najprej me je presenetil Kompas, ki je odpovedal letalski prevoz, saj bilo v terminu 14.-21.6. premalo prijavljenih. Na srečo Ryanair leti iz Benetk vsak dan in je bilo še dovolj prostora in dokaj ugodne cene, tako, da sva izbrala priority let in je bilo skupaj z Go-Opti prevozom (od doma do letališča in nazaj) še vedno nekaj cenejše, kot, če bi letela iz Brnika. Vendar sva porabila za tak prevoz bistveno več časa ... praktično cel dan.

plaža hotela VILLAGGIO STROMBOLI, hotel se nahaja na vrhu hriba
Enostavno pa ni šlo tudi z najemom avta. Rezervirala sem preko Rentalcars - Renault Clio s polnim zavarovanjem za 250 eur/teden. Agencija GOLDCAR, plačano za cel teden, ura prihoda 8h. Zaradi menjave letalskega prevoznika sva prišla na letališče 12 ur kasneje okrog 20h. In so avto enostavno že ODDALI. Ej... oddali so avto plačan za cel teden. Poklicala sva v GB na Rentalcars, kjer so uredili nov avto preko agencije FIREFLY. Tam je bilo potrebno ponovno plačati. In šele, ko sva se vrnila domov sem opazila, da nam je avto obračunal tako Rentalcars , kot tudi Firefly. Joj - samo sranje, res. Na srečo je Rentalcars storniral eno plačilo.

Si je pa Firefly drznil še en kiks. Avto so oddali kot brezhiben. Ob 22h zvečer je tako tudi izgledalo, razen ene črte - odrgnine čez oboje vrata. Avto vedno fotografirava z vseh strani - s telefonom, da je res viden datum in ura. Ker je bilo že zares pozno nisva šla težit nazaj v agencijo ampak sva se odpeljala. Ko sva avto vrnila pa so ravno zaradi te črte hoteli zapisnik in odškodnino. Na srečo sva imela fotografije in polni kasko, ki krije čisto vse. Tako, da bodo to urejali kasneje z zavarovalnico oz bolj verjetno ... bodo čakali na novega nič hudefa slutečega najemnika, ki mu bodo podtaknili to "škodo".
No, ampak Eurocard plačila sva redno pregledovala in glej ... zaračunali so nama tudi neko zavarovanje ... haloo? Računajo glih kar hočejo!! Spet pritožba na Rentalcars in spet čakanje ... Ja, so stornirali tudi to plačilo.

Do sedaj česa takega še nisem doživela a očitno se dogaja.

Dopust nama je kljub temu ostal v lepem spominu. Predvsem zaradi Kalabrije, ki ima en poseben čar, kamor masovni turizem še ni prišel.

Pogled na otok STROMBOLI iz hotela STROMBOLI 
1) KALABRIJA – počitnice v Italiji (junij 2017)
2) TROPEA – majhno mesto na pečini  
3) TROPEA zvečer     
4) s čolnom OB OBALI - iz Tropee do rta Capo Vaticano
5) PIZZO CALABRO & TARTUFO DI PIZZO 
6) z avtom OB OBALI - iz Tropee do Scille
7) EOLSKI OTOKI - Vulcano, Lipari in Stromboli
8) Hotel Villaggio Stromboli (14.6.-21.6.2017)
9) KALABRIJA - black&white


Komentarji

  1. Hvala za potopise,
    deljenje izkušenj.Dobrer nasvet, fotografiraj renta car.!!

    Fotografira zna biti tudi uporabna,
    (če se pravočasno spominš, seveda) pa magari če je iz fotomobitel.


    OdgovoriIzbriši


  2. Hey These Is alan Our adventure and travel blog is the place we publish our adventures, travel tips & so much more.
    mumbai to shirdi cab

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

😊❤