Labodja družina na Blejskem jezeru

Čisto navaden sprehod okrog Blejskega jezera je polepšal pogled na labodje mladičke.

Tako ljubki in puhasti. Kar stala sem tam in jih opazovala. Joj, kako rada bi šla bližje. A si tega nihče od opazovalcev ni upal.


Mama labodka je skrbno pazila na njih, na vsak njihov korak, da se niso oddaljili preveč.Ups, kaj pa oče? Kot je omenila ena od opazovalk, je najbrž v službi. Labodi so si namreč zelo zvesti pari in težko bi pričakovali, da gre za enostarševsko družino. Mama labodka je ves ta čas porabila za čiščenje perja in mali grdi rački so jo pridno oponašali. Tako majhni, pa že v šoli.

Potem pa je prišel opazovalec, ki si je zaželel malo AKCIJE. Pogumno je zakorakal do labodke, ki je mladičke takoj zaščitila s krilom. Opazovalca pa hitro odgnala s strašnim glasom, ki je spominjal na pihanje, in podzavestno smo vsi stopili korak nazaj.Ko se je labodka prepričala, da je vse pod kontrolo je svoj naraščaj odpeljala proti vodi. Srečno labodki!

linking up with
Weekend Green #10

Komentarji

 1. They are adorable ❤︎ Amazing photos.

  OdgovoriIzbriši
 2. Awww....sweeties! :9 <3<3<3...they are beautiful! Thank you for this impression! Have a nice evening and best wishes from hotel st. martin ! ( http://www.martinerhof.it )...yours Maria ;9 <3

  OdgovoriIzbriši
 3. Oh, my, this is cuteness overload! You photographed them beautifully.

  OdgovoriIzbriši
 4. So cute! You are very brave to make these photos...
  Enjoy your weekend, thanks for sharing

  OdgovoriIzbriši

Objava komentarja

😊❤