PLANICA 2015

Letos sem si polete v Planici ogledala na petkovi popoldanski temi. Popoldanska tekma pomeni, da se po poznem zajtrku odpraviš v Kranjsko Goro na kavico in od tam počaaaasi proti Planici. Brez pretirane gužve.Všeč mi je, da so se dobro prijele slovenske zastave ... vsepovsod.Planica je in bo ostala sinonim za pijančevanje na športni prireditvi. Nekateri so se res malo bolj poveselili.
 Zbralo se je okrog 15.000 gledalcev, kar je za petkovo tekmo res nepričakovano veliko. Uživali smo na toplem pomladnem sončku in navdušeno ploskali vsakemu daljšemu poletu.
Najbolj glasni smo bili, ko je napovedovalec (Bojan Makovec iz Rateč) napovedal "naše".


Robi Kranjec

Anže Semenič

Jernej Damjan

Peter Prevc (poskusna serija)

Peter Prevc
Vsem se žal ni razšlo, kot so želeli. Najbolj razočarani so bili Nemški navijači.


Severin Freund (DE)

zlati nemški navijači

Pričakovali smo nov svetovni rekord, čeprav je bilo povsem jasno, da za kaj takega Planica še ni pripravljena. Nov rekord letalnice (248,5 m) Petra Prevca nas je vseeno povsem navdušil. In njega tudi.

Tekma se je ovijala res zelo hitro, veter je ponagajal šele proti koncu tekme, ko je sonce že zašlo za Ponce. Vendar veter v hrbet ni bil ovira za Prevca in Tepeža, da jima ne bi uspela skupna zmaga. Takole se je veselil Peter:


Brez fotoaparata ne bi mogla iti v Planico. Po drugi strani pa se mi ravno foto-reporterji zdijo najbolj vsiljivi ljudje na takih prireditvah. Kupijo karto PHOTO-PRESS in mislijo, da imajo neomejeno pravico težit tekmovalcem in jim tiščati fotoaparata pred nos. Je res taka sliko toliko vredna????
Sledila je še Zdravljica ....
in nato .... se je vsaj 10.000 gledalcev odpravilo domov. Avtobusov za vse ni bilo dovolj in veliko se nas je odpravilo peš. Do Kranjske Gore je uro in četrt hoje.

Bravo naši in se vidimo prihodnje leto ...PLANICA V FEBRAURJU 2015

http://www.rtvslo.si/sport/zimski-sporti/popolno-rekord-in-zmaga-prevca-tepes-drugi/360955


Komentarji

  1. Zelo dobre fotke! Z veseljem sem pogledala in prebrala tole reportažo, super je.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala. Meni bo ostala predvsem kot lep spomin na fantastično vzdušje.

    OdgovoriIzbriši

Objava komentarja

😊❤