KRANJSKA GORA POZIMI

Nedelja, 23. februar. Končno smo se prebudili v lep sončen dan, ki ga je bilo treba dobro izkoristiti, saj že dolgo ni bilo takega. Kranjska Gora je najlepša pozimi, v snegu. Zasnežene strehe, kupi snega kamor seže oko. Ter sonce in modro nebo. Točno taka je bila to nedeljo.

Sprehod po Borovški cesti skozi vas proti smučišču...
Podoba Kranjske Gore v stranski ulici razodene, da tu ne živijo razkošno.


Vas je majhna, središče je Trg na Gorici in cerkev Marije Vnebovzete.


Smučišče je lahko dostopno, kar privlači množico nezahtevnih smučarjev in sprehajalcev.Na smučišču je bilo ljudi kot v mravljišču. In ne razumem jih, da plačajo, da stojijo v vrsti in se gužvajo.


Na smučke je treba takoj, ko otrok shodi. In potem so starši takoooooo ponosni nanj. Na otroškem tekočem traku je bilo več odraslih kot otrok.


Še vedno na smučišču, ampak s smučkami se tu nikamor ne pride. Na enega smučarja vsaj dva pešca.Še lepši razgled na mravljišče je iz Bedančeve Štale ...Gužva pa ni bila samo na smučišču. V "Kranjsko" se seveda vsi pripeljejo z avtom. Parkirati je potrebno čisto zraven smučišča. Takole se parkira "PO LUBLANSK"... če koga zaparkiraš pustiš listek: "POKLIČI 041-640-0XX".


No, da ne zaidem....


 Veliko je tudi sankačev, ki pa na smučišče ne smejo. Na smučišču je sankanje prepovedano.


Žalost pa taka. Pa ne zaradi sank... lastnika ni in ni bilo....Sankači so našli svoj prostor ob vlečnici Brsnina, malce izven KG, ob kolesarski stezi proti Podkornu.Zahtevno smuko nudi Vitranška strmina, kjer ni bilo pretirano veliko smučarjev.


Sicer pa je le streljaj od kranjskogorske "plaže" mir in užitek v sprehodu ali teku po zasneženih poteh. To je tista prava Kranjska Gora, ki mi je všeč.


...
ZEMLJEVID PROG

ZEMLJEVID KRANJSKE GORE

Komentarji