DUNAJ (2.) - SPREHOD PO MESTU

PRVI DAN, popoldne, sva si ogledala center z okolico. Začela sva pred parlamentom in se sprehodila skozi lepo urejen Ljudski park do kompleksa Hofburg, nekdanjega cesarskega dvorca. Zgodovina me res ne zanima toliko, da bi si ga podrobno ogledala. Tudi sicer je na Dunaju prevelik poudarek na kulturi in zgodovini Habzburžanov in Avstro-ogrske monarhije. Vse to zlahka preskočim.
  
Lahko bi se odpeljala s kočijo ali rentala rikšo, pa se nama je zdel sprehod z zemljevidom v roki čisto ok. Skozi peš cono do gotske cerkve Sv. Štefana in potem še malo naokrog.


dunajski TAXI - prvič
dunajski TAXI - drugič


Kavarne so dunajska znamenitost. Kava pa pregrešno draga. 4 eur za kavo … aja, lokali so bili polni, očitno le ni tako drago.

Lokali v pešconi Graben

Ker sva bila lačna sva se ustavila v lokalu, kjer strežejo tudi lahka kosila in na koncu zadovoljno plačala račun 20 eur za domače špoclne, vegi-bageto, pivo in mohito-sodo (letos zelo "in").

lokalček blizu stolnice kjer sva bila na kosilu

Kärntnerstrasse naj bi bila ekskluzivna šoping ulica. Nič posebnega, nič razkošnega; povsem običajna ulica zaprta za promet, sredi katere so postavljeni lokali, ljudje pa posedajo na klopicah. Na koncu ulice se nahaja znamenit Sacher hotel. 

Kärtnerstrasse
Znameniti dunajski Sacher hotel 

Opera, še en ponos Dunaja

Peš sva prišla vse do Opere. Rentala bi kolo, če bi le vedela kako. Res škoda, da se nisem že prej pozanimala za to možnosti. Sama ravnina, postaj za kolo veliko in ob nedeljah zelooo prazne ulice.

Citybike Wien

U-bahn


Kužni steber v ulici Graben




Popodne sva zaključila v enem izmed mnogih parkov, v parku pred mestno hišo. Pripravljeno je bilo že za letni kino, zraven na stojnice z internacionalno kuhinjo. Dober konec dneva. 




Zvečer pa v Prater, na Wiener Riesenrad. 




Komentarji