SLOVENSKA OBALA


43 km dolga Slovenska obala. Lahko bi jo prehodila v enem dnevu. V dveh dnevih pa zagotovo. Vremenska napoved za pretekli vikend je bilo sončno - oblačno, kar je bilo ravno prav za sprehod. 


Do morja sva rabila eno uro in pol, kajti cesta je bila več ali manj prazna. Zelo malo Nemških turistov, Avstrijci še niso smeli čez mejo. Tudi Italijani so bili še doma in sprehod po obali je bil fantastičen. 

Od Strunjana do Pirana. 4 km. 
PIRAN 

Najprej na obzidje. Vedno sem občudovala pogled na Piran iz višine in ja, želela sem si iti sem gor. Lepo ohranjeno obzidje iz 10. oz. 13. stoletja in zares čudovit razgled. In nato počasi do mesta. Razgled na Tartinijev trg. 
Postanek za kavo v eni ob kavarn čisto ob morju. Presenetila me je zelo prijazna  postrežba. In cene? Pivo, kava in gin-tonic manj kot 10 eur :) 


Ljubko mesto, ki me vedno očara.  In nato še 4 km iz Pirana do Portoroža. Fotografij iz Portoroža nimam. Namesto mondenega mesta me je pričakalo ... kaj vem kaj ... hoteli in morje, vmes pa promenada polna ljudi, ki po svojem izgledu in obnašanju definitivno niso pasali v monden kraj, kakor tudi ne restavracije s fast-food, pizzo in podobno. 

Peš sva se vrnila v Strunjan (3 km), ko se je nebo že povsem pooblačilo. Čas je bil še za kosilo in domov. 
Delim z / linking up with 

Komentarji

 1. A beautiful walk, and Piran looks amazing. I love your last photo.

  OdgovoriIzbriši
 2. Fascinating photos from a walk, a beautiful place and still a lot empty of people you can really enjoy everything, soon it's over again and then there are many tourists!

  OdgovoriIzbriši
 3. Es ist schön dort in diesem Ort.
  Sogar in schwarz/weiß attraktiv !

  OdgovoriIzbriši
 4. zavidim ;-). biti za sat i pol na moru.... i meni toliko treba do sjevernog mora, ali...1) jos nam ne daju; 2) ne usporedjuje se sa slovenskom obalom.

  OdgovoriIzbriši
 5. old, new, black, color and history. Great post :)

  OdgovoriIzbriši
 6. Wow, these are some amazing images! The bright sky and wonderful architecture are a feast for the eyes.

  I am excited to see your corner at 'My Corner of the World' this week! Thanks for linking up.

  OdgovoriIzbriši
 7. WOW! What an amazing place!

  The photos are stunning!

  OdgovoriIzbriši
 8. Vedno vredno branja in gledanja. Rada se vračam sem.

  OdgovoriIzbriši

Objava komentarja

😊❤