MANGARTSKO SEDLO / 2055 m

Čas je, da pobrskam po arhivu fotografij. Mangartsko sedlo je  destinacija, ki je  pri fotografih zelo priljubljena. Tam sem bila konec oktobra.




Najlažje je dostopno po krožni poti mimo Kranjske Gore čez Vršič v Bovec. Povratek čez prelaz Predel v Italijo in nato nazaj v Slovenijo. Ali pa ravno obratno.

Postanek na Belopeških jezerih je kar obvezen. Nekateri jim pravijo tudi Mangartska jezera saj so tik pod Mangartom. Lepo je videti tudi Mangartsko sedlo. In ja, tja gor se pripeljemo z avtom.


Cesta nas vodi mimo Trbiža čez prelaz Predel, kjer se kmalu odcepi proti Mangartu. Panoramska cesta nas pripelje skoraj 2055 m visoko. No, avto pustimo malce nižje in zadnji kilometer prepešačimo, čeprav je bilo videti junake, ki so se pripeljali čisto na vrh.



In pogled na Belopeška oz. Mangartska jezera. Na vrhu sedla, nad pečinami ni ravno prijetno. Pogledaš in greš. Nekateri na vrh Mangarta (2 uri hoda), drugi nazaj v dolino.



Julijske Alpe, MANGART, 2679 m

Panoramska cesta na Mangartsko sedlo

Pa saj bo kmalu minila karantena, ane :) In mogoče bomo letos potovali bolj v domače kraje?


delim z

Komentarji

  1. What an amazing place! I love your first shot - so much space.

    OdgovoriIzbriši
  2. spektakularno. nikako ne mogu shvatiti kako netko moze voziti bicikl u planinama (puf, pant, puf, umaram se samo zamisljajuci).

    OdgovoriIzbriši
  3. ...the first one is magical, thanks for sharing!

    OdgovoriIzbriši
  4. Wow! These are amazing scenes of a new part of the world for me! I love the row upon row of mountains, you captured them in a fabulous way!

    I'm so happy that you joined us over at at 'My Corner of the World' this week!

    OdgovoriIzbriši
  5. Amazing views, Brilliant clicks.
    Stay well.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

😊❤