KALABRIJA (3.) - Tropea by night


Tropea je najlepša zvečer, ko se prižgejo luči. Takrat postane to ljubko obmorsko mesto čarobna dopustniška destinacija. Pravzaprav je stari del mesta majhen, le nekaj ulic in trg, s pogledom na cerkev oz. svetišče Santa Maria dell'Isola, ki zvečer dobi poseben čar.





Turisti se počasi sprehajajo, medtem, ko trgovci in gostinci na vratih čakajo na goste. Malce ležerno a vseeno je bilo čutiti italijanski temperament. Če drugje ne pa vsaj v govorici in v govorici telesa saj se italijani objemajo in poljubljajo vsakič, ko se srečajo.



Junija sonce zahaja kar pozno, nato pa se dan zelo hitro prevesi v noč. V Tropeo sva se odpravila po večerji, ki sva jo na hitro pojedla v hotelu in prispela sva malce prepozno, da bi ujela pravo svetlobo za fotografiranje. Ampak to se mi vedno dogaja in že zdavnaj sem se sprijaznila, da če hočem dobro fotografijo moram biti sama. Kadar sem v družbi se pač prilagajam družbi in takrat tudi fotografiram na hitro, mimogrede. Mož se je v teh letih itak že sprijaznil s tem, da me vedno čaka, jaz pa sem se sprijaznila s tem, da ni vedno vse po moje :)


Na dopust ne grem zato, da bi naredila dobro fotografijo. Fotografiram samo zaradi užitka gledanja skozi objektiv. In ker so nato fotografije spomin na dopustniške dni. Lahko rečem, da je bil dopust v Kalabriji nekaj posebnega. Priporočam!




Preberi vse:
1) KALABRIJA – počitnice v Italiji  (junij 2017)
2) TROPEA – majhno mesto na pečini  
3) TROPEA zvečer  
4) OB OBALI - s čolnom iz Tropee do rta Capo Vaticano
5) PIZZO CALABRO & TARTUFO DI PIZZO
6) OB OBALI - z avtom iz Tropee do Scille
7) EOLSKI OTOKI - Vulcano, Lipari in Stromboli
8) Hotel Villaggio Stromboli (14.6.-21.6.2017)
9) KALABRIJA - black&white

Komentarji

  1. in ja čakam nadaljevanje!!komaj čakam!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kadar sem v družbi se pač prilagajam družbi in takrat tudi fotografiram na hitro, mimogrede. Mož se je v teh letih itak že sprijaznil s tem, da me vedno čaka, jaz pa sem se sprijaznila s tem, da ni vedno vse po moje :)

    Sinhronizirana partnerja.. 8:)) velja isto za naju
    kar se pa tiče družbe se popoplnoma strinja, je lepo, družabno, fajn, več prilaganja, fotografiram na hitro, mimogrede..




    ps.
    s kakšno fotoopremo si se odpravila, stojalo?
    Predvidevam da sta najela avtomobil.?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. AVTO ... seveda, že na letališču sva ga najela za cel teden, ker se mi je zdelo, da avtobusov in taksijev na jugu Italije ni. Bom o tem še pisala, ker ni šlo vse bp.

      Fotoaparat = D7200, objektiv popotniški 16-80 mm ... malce jokcam, da je pretežko vse skupaj, ampak... Za zvečer in za na plažo imam fiksen 24 mm f2.8 - en starejši model, sem kupila na bolhi in je še kar ok, no. Mi je všeč, ker je lahek in majhen.
      Stojalo? Čisto zaprašen leži pod posteljo. Tudi, če bi ga imela s sabo, bi ga pustila v kovčku :) Mogoče nekoč, ko bom šla na kakšen foto izlet, takrat ga bom vzela s sabo, da me ne bodo vsi spraševali, če nimam stojala.

      Izbriši
  3. Really wow, by day and by night... these little old streets and buildings at the beach. I like all these structures and your photosd makle wanderlustto me (but we never have the money for a travel, with us often lack the most needed things, but well, that's life - )

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

😊❤