SARDINIJA (3) - arhipelag La Maddalena

Na dopustu se vedno odločiva tudi za izlet z barko in tudi na Sardiniji je bilo tako. Pogled na obalo iz morske perspektive je vedno lep.





Z avtom sva se odpeljala v bližnji kraj BAIA SARDINIA, saj od tam vozi več izletniških ladjic na krožno pot okrog otokov La Maddalena. Izleti so si zelo podobni, ogled mesta, 2x kopanje na plaži, 1x foto postanek.

Otočje LA MADDALENA: 7 otokov, prevozna sta samo La Maddalena in Caprera, ki sta med seboj povezana z mostom.

Z ladjico smo odpluli iz kraja Baia Sardinia, vožnje je bilo za kakšne pol ure do otoka s pristaniščem La Maddalena. Enourni postanek je bil čisto premalo za ogled zelo zanimivega istoimenskega kraja, ki je tudi največje naselje na otočju. Simpatično pristanišče in trga Piazza Umberto I in Piazza Garibaldi so najbolj obljudeni kraji, ko prispejo izletniške ladjice.



Sledila je vožnja do otoka SPARGI. Zasidrali smo se v zalivu Cala Corsara in uživali na simpatični plaži ob kristalno čistem morju. Enourni postanek je čisto hitro minil. Nekaj fotografij, skok v mrzlo morje in že je bilo treba nazaj na ladjo. Kadar ni treba ena ura tako hitro mine. Ostajajo nepozabni spomini ...








Naslednji postanek je bil na otoku Santa Maria v istoimenskem zalivu. Plaža tu ni boh-ve-kaj, čista klasika. Povzpeli smo se tudi malce višje v hrib od koder je bil čudovit razgled na zaliv.




Vreme se je hitro spreminjalo in počasi so se prikradle meglice. Nič zato, vsaj ni bilo vroče. Kajti na otoku ni prav dosti naravne sence. Na ladji nas je čakalo še skromno kosilo, potem pa pot proti domu.



Ob povratku nas je čakal še "picture stop" ob otoku Buddeli, kjer smo si kar iz ladje ogledali zelo znano Spiaggia Rosa oz. Pink Beach. Dostop na obalo je prepovedan saj je plaža prekrita s koščki školjk in koral, po katerih je plaža tudi dobila roza barvo.




Okoli otoka BUDELLI je precej čeri in plitvin, vse skupaj izgleda zelo čarobno in škoda, da se ladjica ni zadržala malce dlje. Pogled je bil fenomenalen.




Potem pa smo že "drveli" nazaj proti kraju Baia. Škoda, da se je vreme slabšalo, kajti plaža v Baiji je zelo lepa, polna čudovitih skal primernih za počitek in sončenje.


... se nadaljuje...


linking up with:    WEDNESDAY AROUND THE WORLD, LIFE THRU THE LENS, OUR WORLD TUESDAY
 

Komentarji

  1. Beautiful place, want to be there :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Seriously amazing! Jealous!
    http://travelingbugwiththreeboys-kelleyn.blogspot.com/2016/07/gatorland.html

    OdgovoriIzbriši
  3. The color of the water in Sardinjia is amazing. I have never seen water that blue. Such and amazing place.

    Lisa @ Life Thru the Lens

    OdgovoriIzbriši
  4. A great post, thank you. Beautiful views!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

😊❤