Na morje, na Obalo - 4. - soline Sečovlje (B+W)


SEČOVELJSKE SOLINE (http://www.kpss.si/) so ene redkejših solin v Evropi, kjer sol pridobivajo na tradicionalen način. Maja in junija na žalost ni mogoče videti pridelave ali vsaj kakšen kupček snežno bele soli (za lepšo fotografijo). Za tak posnetek bo potrebno priti v času "žetve" soli, julija ali avgusta. Lani so začeli že sredi junija (primorske novice).


Sprehod po parku je bil zelo sproščujoč. Lep majski popoldan sva bila v solinah čisto sama. Edina gosta. Kot, da bi bil park odprt samo za naju. Dober kilometer dolga pot je lepo urejena, del je speljan po lesenih podestih.

 

Leseni vozički za prevoz soli so še vedno aktualni, čeprav izgledajo kot muzejski eksponati. Več o pridelavi soli TUKAJ.



Ena novejših ponudb v solinah je tudi THALASSO SPA LEPA VIDA. Postavljen na obrobje ne kazi videza solin. Dostop je po poti peš oz. za bolj petične goste z električnim vozičkom. No, tabla je sicer prepovedala prehod :( ampak dvignjena rampa je kar vabila, da sva šla pogledat. Kar kakšen kilometer do železnih vrat, ki so bila na srečo odklenjena. Za vrati pa Thalaso spa... kopati si nisva upala, samo tiho sva se sprehodila in uživala.



In ko smo že pri temi MORJE... čez dober teden se bom že kopala v Sredozemlju :)
In potem bodo fotografije spat v barvah, takrat v smaragdno modri.


Linking up with:


Komentarji

  1. What a wonderful place to visit. So many great lines. A beautiful black and white post, full of information.

    OdgovoriIzbriši
  2. These photos are great for black and white with the textures and shades. It's fun to learn a little as you take pictures and blog them.

    OdgovoriIzbriši
  3. slovenski Pag. nije mi bilo poznato. korisne informacije i super fotke.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ah, so many paths pulling me in.

    OdgovoriIzbriši
  5. These are marvelous!
    I don't recognize the "SI" extension on your web address. What country are you in? I'm always fascinated to see where our international community comes from!
    Thanks for sharing at http://image-in-ing.blogspot.com/2016/06/circa-1953-and-now.html

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

😊❤