Lučke v mestu - LJUBLJANA

Zaradi pravega prednovoletnega vzdušja grem rada v Ljubljano.


Mimogrede opravim še nekaj manjših nakupov. Pri nas sicer imamo stojnice in se trudijo s prireditvami a tistega pravega prednovoletnega vzdušja ni. Všeč so mi lučke in množica ljudi. Včasih to res paše, predvsem, ker živim dovolj daleč od Ljubljane, kjer življenje teče precej bolj umirjeno. V Ljubljani ljudje res hitijo. A se najdejo kotički, kjer sem lahko v miru počakala na sončni zahod v sicer megleno-oblačni Ljubljani.
Ko se je stemnilo so se prižgale tudi lučke. Okrasitev je povsem podobna kot lani, predlani... Plešejo sateliti, zvezde, dnk-ji, ni-da-ni. PRAVI KAOS. Tako kot je na Zemlji, tako je na nebu. Največji kaos je prav nad Prešernovim trgom.Pogled na grad je že malo manj kaotičen...in pod matematičnimi formulami v starem delu Ljubljane je bistveno manj vrveža...


zanimiv se mi je zdel napis SREČNO 2016 ... ne, nisem še izračunala, če formula drži. 


Tako, kot vsako leto tudi letos vila izpolnjuje želje. Treba je vsako leto na novo...Za 5 eur si lahko Ljubljano ogledate tudi iz ribje perspektive, z ladjice. Tokrat nisem šla, mogoče kdaj drugič...Krog sem zaključila pod Frančiškansko cerkvijo, 


s prelepim razgledom na Prešernov trg, kjer se je dogajalo še pozno v noč. 


Vse Nikkor 16-80mm, f2.8-3.3, večinoma ISO1600, čas na avtomatiki, vse z roke (ali ograje).  S stojalom bi bilo lahko lepše, boljše. Ampak ni moj stil. 

Komentarji

 1. Čudovite fotke. In mi ni treba iti v Ljubljano.

  OdgovoriIzbriši
 2. Hvala. In ja, dan je bolje izkoristi v uživanju na soncu in svežem zraku.

  OdgovoriIzbriši
 3. Saša, tele fotke so pa za v revijo!! Zanimive in lepe. In imava isti stil, hehehe, iz roke al pa z ograje, hehehe. Krasne barve si ujela, dogajanje se začuti, prvič to zimo sem dojela, da se bliža novo leto. Super! in hvala za to prekrasno reportažo.

  OdgovoriIzbriši
 4. Joj, kakšna pohvala. Hvala.
  Sedaj, ko je novoletno praznovanje že mimo so ostali lepi spomini. Zato imam rada fotografijo in blog.
  Vsem želim vse najlepše v letu 2016.

  OdgovoriIzbriši
 5. prekrasne slike. Ljubljana na listi za posjetiti.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala. Ljubljana je pravi mali raj za fotografiranje.

   Izbriši

Objavite komentar

❤ Zapuščate mojo stran zato prosim za vaš komentar, če vam je všeč, kaj vam je všeč .... hvala 😊❤