Dopust v Turčiji – Antalya in Lara beach


Enotedenski dopust na Turški rivieri je hitro minil. Ko ležiš na obali se čas zdi neskončen, dan je dnevu enak a vseeno mine brez kančka dolgočasja. Tudi tokrat sem imela jaz odločilno besedo pri izbiri dopusta. Izbrala sem LARO v Turčiji. 

LARA BEACH



V tem delu Turčije smo že dopustovali leta 2005 in 2010 in mogoče je bil eden glavnih razlogov tudi ta, da nadaljujem tradicijo v letu 2015. Predvsem stari del Antalije je bil tisti, ki sem ga hotela po 10 letih ponovno videti in tudi na reki Manavgat še nisem bila. In seveda dooooolga peščena plaža za jutranje in večerne sprehode. 


LARA BEACH (pozno popoldne)
LARA je del obale od Antalije proti Bleku. Eden prvih hotelov na tem koncu je bil ogromen Titanic, ki  ni več eden izmed večjih. Gradijo večje in večje. Prostora je namreč dovolj, sledijo zahtevam bogatih turistov iz vzhoda (Rusija in bivše rep. SZ). Jaz sem izbrala malo manjši hotel LIMAK LARA z odličnimi ocenami iz TripAdvisor-ja.

hotel CONCORDE in hotel LIMAK LARA (fotografirano okrog 8h)

Od kod ime LARA, ki ni čisto nič turško? 

Kraj se imenuje KUNDU, Lara se uporablja bolj turistično in za področje obale.
- ime naj bi izhajalo iz starega turškega jezika in naj bi pomenilo »pesek« … to sem prebrala na Wikipediji
- v času Rimskega imperija je kralj/cesar podelil ta del obale svoji princesi z imenom Lara. Ime se napiše Lâra in izgovori z dolgim L in zelo mehko LLaara (napisano Lara se izgovori kratko) … to sem izvedela od turškega prodajalca med tem, ko smo pili kavo v njegovi trgovini 

V nekem katalogu sem prebrala, da je LARA mondeno letovišče. Dejansko gre samo za razkošne hotele, prav nič mondenega ni. Takoj, ko stopiš iz hotela si na ulici z nekaj trgovinami na katerih piše »shopping center« ali »shopping mall«. Sem in tja kakšna stolpnica, ki ne paše tja. Vse ostalo je nič od nič.


Glede nakupov: Trenutno so najbolj prodajane znamke: Dessigual, Camp David, Hollister, T.Hilfiger, Polo, H.Boss, Armani, Guess … majčke, čevlji, torbice, veliko usnjenih izdelkov, nakit  in ure … vse to za odlično kvaliteto a po največ pol cene kot pri nas. Le da vse to dobiš brez računa.

Motilo me je predvsem to, da nikjer ni cen. Izdelek najprej pomeriš in če si zadovoljen se po kavici ali čaju začne barantanje. Tudi v trgovskih centrih. Veliko se ne da znižati, ker prodajalec že v začetku odobri velikodušen popust. Majčke sem kupila po 20, srajce po 30 in kavbojke po 50 eur. Elegantni moški čevlji so po 100 eur ali več. Seveda se vse (!) plačuje v evrih.


Za čisto malo denarja se te znamke da kupiti tudi na bazarju a kvaliteta je bolj tako-tako. Kar je izdelano v Turčiji iz njihovega bombaža je res odlične kvalitete, a se najde vedno več izdelkov made-in-china.


ANTALYA, Kaleiçi


Sicer pa več slik v nadaljevanju ....


Iz mojih arhivov:
2005 – Kemer … kjer smo si ogledali vse od Kekove, Mire, Božička (oz. Sv.Miklavža) pa do Pamukkal 
2010 – Side … čudovito mesto, kjer smo dopustovali v krasnem Magic Life hotelu in si zato malo manj ogledali, pa vseeno smo odšli v Alanjo in kar dvakrat v Side 


Komentarji

  1. Tudi mi2 sva obiskala Turčijo (moram pogledati fotke, da izvem letnico 8.)).
    in se podpišem pod vsem kar si napisala.

    je res da moraš barantati in da so kar trdi pogajalci vendar je njihovo blago res kvalitetno.Še danes uporabljamo vse kar sem kupila. Zatorej se v Turčijo splača s pop praznim kuferčkom.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

😊❤