Anglija 2015 - PEAK DISTRICT (nadaljevanje)

Že tretji dan v Angliji, pa še vedno ni deževalo. Sobotno jutro se je začelo sončno. Ponovno smo se odpeljali v Peak District, tokrat malce višje, po panoramski cesti proti Eyam-u.

Angleško podeželje



Urejene vasi na angleškem podeželju ... kjer skoraj ni bilo videti plevela

Jahanje, kolesarjenje, golf ... najbolj ljudski športi v naravi 

Ta dan smo imeli rezerviran ogled znane, skoraj 350 let stare hiše z vrtom EYAM HOUSE AND GARDENS. Pričakal nas je prijazen vodič, tudi ta se je zelo potrudil z razlago, da smo ga lahko razumeli tudi tisti s slabšim znanjem angleščine :)

Eyam house and gardens

A kot vedno me je bolj kot zgodovina zanimala fotografija. Od zgodovine vem, da je hiša v lasti družine Wright že iz 17.stoletja in da potomci Thomasa Wrighta še vedno živijo v kraju Eyam, hišo pa so preuredili v muzej.














Precej nas je razočaral angleški vrt. Pričakovali smo tip-top urejen mogočen vrt, kjer vse cveti in se bomo ure in ure sprehaljali. Pa se je izkazalo, da gre za manjši vrt, veliko točno toliko, kot je viden na slikah na internetu. Angleško urejen pa pomeni, da je zasajen s trajnicami, kjer vedno "samo" nekaj cveti. Pomladne rožice so ravno odcvetele, vrtnice so bile še v popkih.








Ena najbolj angleških rož so modri zvončki BLUE BELLS, ki samoniklo rastejo skoraj po celem Otoku.




Sledilo je kosilo v The Bulls's Head. Lokalna gostilna, tudi tu smo predhodno rezervirali.



Potem pa v ljubko mestece BAKEWELL. Kraj je poznan predvsem po piti BAKEWELL TART. Smo jo kupili in zvečer pojedli, niti fotke nisem uspela naredit.

Mesto ima vsako soboto Craft and Gifts Market. Pričakovali smo seveda velik tržni dan. Pa je bilo vse skupaj v eni hali, predvsem ročna dela (ampak na nivoju, res top). Tako, da smo bili hitro zunaj. Imeli smo tudi edinstveno priložnost za nakupe spominkov in drobnarij, saj ura še ni bila 5 p.m., ko zaprejo trgovine.

Bakewell




OVČKE ... ves čas smo jih gledali tam v daljavi, le enkrat smo se ustavili, da sem jih lahko na hitro fotografirala.
Te backe bi z veseljem kupila a so bili preveliki za v prtljago nizkocenovca. 




Sonce je skoraj že zašlo, ko smo se peljali skozi mesto CHESTERFIELD, ki se je obarvalo v najlepših barvah. Opazili smo cerkev s poševnim zvonikom in se ustavili in sprehodili.

Chesterfield



Cerkev v Chesterfieldu

Le redko si ogledam cerkve, še manjkrat fotografiram A praznovanje rojstnega dne ne-vem-že-koga in
pogled na 50 odstotkov sive me je premamilo, da sem na hitro sprožila. 


Zadnji dan v Angliji smo preživeli "zelo na izi. Odšli smo v Crich, v TRAMWAY VILLAGE. O tem pa v nadaljevanju čez kakšen teden ali dva, ko se vrnem iz dopusta ob Sredozemlju.

Komentarji

Objavite komentar

😊❤