LJUBLJANA - 1. - MESARSKI MOST

Ljubljana je postala tako zelo turistično mesto, da je sprehod s fotoaparatom v roki nekaj povsem običajnega. Staro Ljubljano obiščem res redko, zato sem bila nad tem zelo presenečena in sem se zato toliko bolj sproščeno gibala in fotografirala.

MESARSKI MOST je bil zgrajen v letu 2010, na tem mestu ga je predvideval že Plečnik. Zaljubljenci so ga vzeli za svojega in ključavnice mu dajo še poseben čar. Meni je ravno zato všeč.





Pod mostom, kjer je razgled na Plečnikovo tržnico najlepši. V ozadju tromostovje.



Most varujejo Brdarjevi kipi Prometej, Satir, Romeo & Julija in žabe... ŽABE... naključje?




Zanimivo je opazovati otroke, kako so prav vsi navdušeni nad ključavnicami.







Na drugi strani mostu je Plečnikova TRŽNICA. Tudi tam je bilo zanimivo opazovati ljudi...



Komentarji

  1. Pozdravljena! Zelo dobre fotke, čestitam. Najboljše, kar sem jih našla od mesarskega mostu. Ravno urejam stanovanje, pa me zanima, če bi lahko drugo od zgoraj uporabila za tapeto? Ful bi bila hvaležna, saj mi je res lepa. Če si za, mi prosim pošlji fotko v visoki resoluciji na moj mail: slavi.janes@gmail.com Želim ti še obilo navdiha in ujetih trenutkov :) Lp, Slavi

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala za prijazen komentar. Sliko bi rade volje poslala, vendar imam težave z diskom, na katerem so te slike. Lani sem prenašala slike iz starega računalnika na zunanji disk, ki pa vseh slik ni prenesel kot je treba. Tako mi manjka 1/4 vseh slik zadnjih nekaj let, oz. v mapi je vidno, da bi tam morala biti slike, vendar jih ne odpre, niti je ne morem prenest v računalnik ali LR. Trudim se že 2 dni in bom naslednji teden nesla disk na servis, če bodo lahko kaj naredili.

    Lahko samo predlagam, naj ti nekdo naredi identično fotografijo, ta je bila narejena v počepu pri zaslonki 2,8 precej od blizu (objektiv 40mm oz. če je full-frame objektiv je to 60mm).

    LP / Saša

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

😊❤